UITWENDIGE THERAPIE IN DE ONCOLOGISCHE ZORG (pdf-versie)
UITWENDIGE THERAPIE IN DE ONCOLOGISCHE ZORG (pdf-versie)

Dit boek laat zien welke eenvoudige heilzame toepassingen uit de antroposofische verpleegkundige zorg ondersteuning bieden bij allerlei problemen van lichamelijke of zielsmatige aard

€ 18,70
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Het aantal Sterren dat je voor dit product ontvangt is 3
Aantal: 
Bestellen
De gedrukte versie van het boek is helaas uitverkocht. Hier kunt u de pdf-versie bestellen. Na het afrekenen krijgt u een downloadlink waarmee u het boek direct kunt downloaden.

De ziekte kanker en de behandelingen die op een diagnose volgen, kunnen grote gevolgen hebben voor het welzijn van een mens. Eerst is er de diagnose (waar toe men een verhouding mee moet krijgen), waarna een operatie of een kuur aan chemo's, bestralingen of hormonen op volgt. Dat grijpt diep in, zowel lichamelijk als geestelijk.

Dit boek laat zien welke eenvoudige heilzame toepassingen uit de antroposofische verpleegkundige zorg ondersteuning kunnen bieden bij allerlei problemen van lichamelijke aard (zoals pijn, obstipatie, krampen, prikkelhoest, slechte slaap) en tegelijkertijd rust en warmte, ontspanning en liefdevolle aandacht. Samen zorgen zij voor een goed welzijn.

Deze heilzame toepassingen wordt "Uitwendige therapie" genoemd; een verzamelnaam voor allerlei toepassingen die van buitenaf, via de huid, invloed beogen op de gezondheidsprocessen van de mens. Zij omvat therapeutische inwrijvingen, baden en wikkels. Daarbij worden geneeskrachtige substanties op de huid aangebracht, zoals kruiden, zalven, oliën en natuurproducten uit de biologische (dynamische landbouw), waarna vervolgens het lichaam wordt ingewikkeld in flanellen doeken als een cocon, en men warm en lang kan narusten.

In het eerste deel van het boek wordt de oorsprong, ontwikkeling en de werkzaamheid van deze bijzondere warmtetherapie beschreven. Daarna volgt een beschrijving over de verschillende fases waarin je beland vanaf het moment dat je te horen krijgt dat je kanker hebt. Tevens volgt een uitleg over wat de uitwendige therapie daarin kan betekenen.

Het tweede deel bevat een zeer uitgebreid repertorium. Daarin worden concrete toepassingen beschreven in relatie tot veel voorkomende ziekteklachten rond kanker, maar ook die van de palliatieve en terminale fase. Het boek besluit met een literatuuroverzicht.

'Uitwendige therapie in de oncologische zorg' richt zich op verpleegkundigen, artsen en therapeuten. Maar ook mantelzorgers die direct betrokken zijn bij de zorg vinden er vele ideeën en mogelijkheden die zij, eventueel onder begeleiding van een verpleegkundige of arts, kunnen toepassen.

Eigenlijk dus voor iedereen die een warm hart heeft voor de kankerpatiënt. Het boek getuigt van liefdevolle daadkrachtige integratieve zorg.

Titel: Uitwendige therapie in de oncologische zorg
Ondertitel: Heilzame toepassingen uit de antroposofische verpleegkundige zorg
Auteur: Toke Bezuijen
Uitgever: Reith | Hendriks & partner
Formaat: 26 cm x 21 cm
Omvang: 92 pagina's
Prijs pdf-versie: € 16,70
ISBN 9789081549394

Inmmidels is ook een geactualiseerde Duitse versie van dit boek verschenen. Kijk voor meer informatie op: www.aeussere-anwendungen.de