Aartsengelwortel
Aartsengelwortel
Ontspant bij klachten die verband houden met gespannenheid en hoge activiteit
€ 3,95
Prijs per 30 gram

Voorraad : 4

Het aantal Sterren dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Angelica archangelica
Een aartsengelwortel (Angelica archangelica) in volle bloei is een indrukwekkende verschijning.
Dat hij tijdens het groeien zo zijn best doet om de hemel te bereiken past wel bij een kruid dat vernoemd is naar engelen. Tweemaal zelfs, want angelica stamt af van het Latijnse angelus dat engel betekent en archangelica komt van de aartsengelen Michaël of Rafaël.
De grote engelwortel is een winterharde plant die wel 2,5 meter hoog kan worden en uitbundig bloeit in de vorm van (halve) bolvormige schermen, opgebouwd uit zogeheten stralen. Daar komen dan eerst geelgroene bloemetjes aan, die na verloop van tijd transformeren in aromatische zaden. De stengel is robuust en heeft een rood tot paarsachtige kleur. Bij kneuzing van blad en stengel geeft het kruid een doordringende friszoete geur af.
Aartsengelwortel staat graag in vochtige grond, als het kan een klein beetje zurig en liever niet in de volle zon.

Toepassingen van aartsengelwortel:

Inwendig als thee of als theekuur

  • bij hoest, met koorts en ziekteverschijnselen
  • bij opgezette lymfeklieren in de hals - Ziekte van Pfeiffer
  • bij menstruatiekramp
  • bij slaapproblemen
  • bij te veel adrenaline
  • bij winderigheid

Uitwendig als kompres of wikkel

  • bij ontstekingen in het borstgebied: bronchitis, longontsteking, longvliesontsteking. Gebruik daartoe een zijden binnenwikkel en maak daar een heet thee-kompres van. Omwikkel de borst met de borst wikkelset en ga er mee rusten. Voor de visule instructie van het hete thee kompres verwijs ik u naar deze video
  • bij opgezette lymfeklieren in het halsgebied maak je een heet thee-kompres met de kompresdoek uit de hals wikkelset. Omwikkel het kompres met de wollen buitenwikkel. Voor de visule instructie van het hete thee kompres verwijs ik u naar deze video
  • aartsengelwortel is ook eetlust opwekkend en kan als buikkompres gegeven worden bij de behandeling van anorexia nervosa. Kies dan kompresdoek 3 en omwikkel met de buik wikkelset.
Aartsengelwortel van Het Blauwe Huis is van biologische dynamische herkomst.