Griekse Bergthee
Griekse Bergthee
Oer-oude griep remedie. Voor inwendig gebruik.
ÔéČ┬á3,85
Prijs per stuk

Voorraad : 1

Het aantal Sterren dat je voor dit product ontvangt is 0
Aantal: 
Bestellen
 
Griekse Bergthee - Greek Mountain Tea - Tsai tou Vounou - botanische naam: Sideritus Scardica
De Sideritus Scardia groeit hoog in de zonovergoten Griekse bergen. Dit kruid kent de namen Bergthee, Herdersthee, maar ook IJzerkruid. De verschijning lijkt namelijk op een speer en was van ouds-her een heilzame plant bij speer-wonden.
De Griekse bergthee die Wikkelfee aanbiedt is afkomstig van de berg Olympus, waar de specifieke Sideritus Scardia groeit. De berg waar de Griekse goden leefden...

De plant wordt zo'n 15 tot 40 cm hoog en draagt prachtige medicinale bloemen, die met de hand geplukt worden. Ze worden sinds de tijd van Hippocrates (5de eeuw voor Christus) gebruikt in Griekenland vanwege hun helende eigenschappen.
Vol met antioxidanten, ontstekingsremmende en immuunsysteem versterkende kwaliteiten geven deze bloemen je een krachtige gezondheids-boost. 
In het mediterrane dieet, dat in de belangstelling staat bij wetenschappers en mensen die een gezonde leefstijl nastreven, is de Griekse Bergthee een belangrijk ingrediënt. 
Een Duits onderzoek naar dit kruid wijst uit dat het oudersdomsverschijnselen en dementie-processen kan voorkomen en vertragen. 

Het is ook een verantwoorde en natuurlijke remedie voor babies en kinderen.

Toepassingen van de Griekse Bergthee 

Inwendig als thee of theekuur

  • bij griep
  • bij keel- en luchtweginfecties
  • bij holteontstekingen
  • bij spijsverteringsklachten
  • bij vermoeidheid
  • bij angst

Tijdelijke leverancier: het Blauwe Huis
Zakje van 15 gram