Badolie Lichtwortel Badolie Lichtwortel
Badolie Lichtwortel Badolie Lichtwortel
Badolie Lichtwortel
Brengt lichtheid en stroming in de levensenergie
ÔéČ┬á19,50
Prijs per stuk

Voorraad : 13

Het aantal Sterren dat je voor dit product ontvangt is 3
Aantal: 
Bestellen
 
Badolie Lichtwortel
100 ml
Lichterde

Ingrediënten:
Volgens Lichterde-procédé: koudgeperste olijfolie*, zoete amandelolie*, zonnebloemolie*, lijnzaadolie*, 
een huidvriendelijke emulgator (vetalcohol op plantaardige basis),
Speciaal extract van lichtwortel.
*  = gecontroleerde biologische teelt

Over Lichtwortel
Lichtwortel (Dioscera Batata) is in China bekend als groente (voedingsmiddel) en als geneesmiddel.
In Europa werd het rond 1840 als vervanger van de aardappel ingevoerd vanwege de phytophtera epidemie die alle aardappeloogsten verwoestte. De teelt van de Lichtwortel ( of ook wel Yam) is intensief, vanwege de zeer dunne lange wortels die moeilijk heel uit de aarde geoogst kunnen worden. Bovengronds groeien ze meters hoog naar het licht toe, met een slingerachtige steel. In de wortels worden, volgens overlevering, energiën van de lichtether uit de natuur opgeslagen. Bij gebruik komen deze licht-krachten tot onze beschikking.  

En licht kunnen we goed gebruiken, wanneer we lange dagen achter een beeldscherm zitten, binnenshuis en op kantoor werken, weinig wandelen en de zon niet op onze huid voelen.
In september, bij de herfstevening, kun je ook zo sterk de behoefte aan licht ervaren. Na een zomer met veel licht wordt dan in een snel tempo de dag steeds korter en de nacht langer. We hebben tijd nodig om deze kosmische omschakeling bij te benen.
Maar licht is ook nodig als we veel energie hebben gebruikt aan zintuiglijke indrukken, zonder onszelf de tijd te gunnen om e.e.a. te verwerken. Licht biedt tegenwicht aan donkere zielekrachten als angst en verharding.
Badolie Lichtwortel helpt te doorstromen, de verbinding te blijven  voelen tussen hemel en aarde en stimuleert  de algehele vitaliteit.

Uitwendige toepassing bij:
  • seizoensgebonden en kosmische overgangen
  • blokkades in het gevoelsleven
  • lichamelijke slapte en gebrek aan vitaliteit
  • angst
  • agressie
  • burnout
  • moeheid na langdurig computergebruik

Gebruik:
1 tot 3x per week een deel- of volbad
Bij een deelbad kun je denken aan een voet-, voet- en onderbeen of onderarm en handbad.
Bij een volbad vul je het gehele bad met water, waaraan 10 tot 20 ml badolie Lichtwortel wordt toegevoegd.
 
De temperatuur van het badwater moet niet te hoog zijn. Voor een therapeutisch bad is de richtlijn 1 graad onder de lichaamstemperatuur. Door de lagere temperatuur van het bad treedt er geen uitwendige warmteprikkel op, maar wordt het eigen warmteorganisme gestimuleerd  van binnen uit zelf warmte aan te maken.
Dat proces voltrekt zich in de narust, in het flanel laken.

! Het is van belang het in geen geval koud te krijgen in het bad. Om dat te vermijden mag de temperatuur van het water gelijk zijn aan de lichaamstemperatuur of zelfs iets hoger. Afhankelijk van de individuele reactie kan de temperatuur vaak in de loop van de baden alsnog verlaagd worden.