Bijen leveren ons een complete apotheek!

Propolis, stuifmeel, koninginnegelei, bijensteek (apis), honing en bijenwas.
De propolis is een natuurlijk antibioticum; stuifmeel werkt versterkend en ondersteunt het afweersysteem; koninginnegelei (heel bijzonder!) levert nieuwe energie; de bijensteek/gif levert natuurlijk cortison; de honing wordt oa gebruikt als wondzalf (brandwondencentra, oncologiepatienten op de aangetaste huid smeren, zodat het de pijn verzacht, ontsmet en littekens heelt) en is een voortreffelijk slaapmiddel en bijenwas een prachtige luchtgever en warme hoestontspanner. 

Bijenwas

is het bouwmateriaal van de werksterbijen dat bedoeld is voor de bouwstructuren (raten) van het huis waarin het volk gehuisvest is. De raten zijn zeshoekig en de cellen ervan worden gebruikt als opslagkamertjes voor stuifmeel en honing en dienen tevens als kraamkamer voor de jonge bijenlarven, waaronder ook die van de a.s. Koningin. 
Bijenwas ontstaat als uitscheidingsproduct van de "bouwbij" in een bepaalde fase van het voorjaar en zomer.
De bij is het enige insect dat zijn eigen warmtehuishouding het gehele jaar door constant kan houden. Bijenwas is in overdrachtelijke zin materieel geworden warmte én vormkracht; uit de was heeft de bij in indrukwekkende gelijkmatigheid en vorm haar raat gemaakt.

Bijenwaszalf en bijenwaskompressen

Daarom kies ik de producten van Saar Soleares en Wachswerk.
  • Saar Soleares levert een mooie bijenwaszalf en verschilldende balsems: billetjesbalsem, slaapjesbalsem en hoestjesbalsem. 
    De productnamen spreken voor zich.
     
  • De biologische-dynamische bijenwaskompressen van Wachswerk zijn zijdenfolies die door gesmolten bijenwas worden gehaald, verrijkt met enkele druppels etherische olie. Je kunt het kompres heel eenvoudig met een föhn licht en voorzichtig opwarmen. Direct op de huid leggen en afdekken met een wollenkussentje. Een omslag of een nauw aansluitend hemd in de onderbroek houden het kompres op de plaats. 

    Bijenwas Kompressen stimuleren de regulatie van onze temperatuur. De werking is niet gelegen in die van lokale verhitting, maar van gelijkmatige harmonische milde doorwarming. Zelf wordt je opgeroepen om je eigen warmtehuishouding, die broedkamer is voor ons welvoelen van lichaam en geest, aan te spreken en te activeren.