Deze bodyolie-broes (oliedispersie-apparaat) zorgt voor een heel fijne menging (dispersie) van water met een geneeskrachtige vette plantenolie. Zónder daarbij gebruik te maken van chemische toevoegingen of emulgatoren. 
Zoals je weet mengen water en olie van nature niet.
Kant-en-klare badoliën bevatten dan ook emulgatoren, stoffen die die binding wel kunnen realiseren. Maar vaak ook conserveringsmiddelen, parfums en detergenten. Al dan niet chemisch. En dat wil je via de huid toch niet opnemen.

Met de bodyolie-broes kun je altijd je eigen pure badolie maken, altijd vers.

Hoe werkt de bodyolie-broes

Het toestromende water uit de waterslang veroorzaakt een wervelstroom in het centrum van de bodyolie-broes, waarna via een trechter 3-5 ml olie aangezogen wordt.
De olie wordt door de zuigkracht gelijkmatig in miljoenen fijne druppeltjes in het water rechtsdraaiend uitgespreid en verdeeld zodat elke watermolecuul een jasje van olie krijgt.
Zo ervaart de olie een extreme oppervlaktevergroting, neemt daarbij veel zuurstof op (energierijk) en legt zich als een film om de huid heen waardoor het intensief opgenomen kan worden.

Koude

Uit onderzoek blijkt dat we de laatste jaren steeds 'cooler' zijn geworden: we bewegen minder en zijn meer bezig met ons hoofd (computer) ipv met onze handen en benen.
Parallel hieraan wordt onze lichaamstemperatuur steeds lager, onze dagelijkse fysiologische temperatuurvariaties minder groot en het vermogen om met koorts (warmte) te reageren op infecties minder. Deze veranderingen duiden op een zwakker wordend immuunsysteem.
Olie-water behandelingen hebben een herstellend effect doordat de lichaamstemperatuur in de loop van enkele behandelingen (als kuur) duurzaam gereguleerd kan worden tot 37 graden.

Warmte

De intensieve ontwikkeling van de warmte na een bad of douche met olie, die zich vanuit het centrum tot in de periferie (tot in de vingertoppen) uitbreidt en doordringt, zorgt voor een ondersteuning van het immuunsysteem.
Door de vergroting van het oppervlak van vele oliedruppeltjes kan het veel zuurstof opnemen en wordt energierijk. 
Mensen, groot en klein, ervaren de weldadige effecten: men voelt zich minder koud, is minder gevoelig voor prikkelbare indrukken, men kan beter slapen, heeft minder pijn, men voelt zich fitter, rustiger en meer ontspannen.

Het gebruik van specifieke basisoliën van biologische oorsprong en toegevoegde etherische aromatherapie oliën zorgen ervoor dat klachten verbeteren. 

Effectief en heilzaam zijn deze oliedispersiebaden bij:
 • profylaxe voor griep en verkoudheid als de R in de maand is
 • hooggevoeligheid (HSP) bij kinderen en volwassenen
 • prikkelbaarheid en onrust
 • stress-gevoeligheid
 • luchtwegklachten
 • overgangsklachten
 • reuma, gewrichtspijnen, fibromyalgie
 • slaapproblemen, uitputting en depressie
 • kanker, na chemotherapie en bestraling
 • diabetes en metabool syndroom met Rozemarijnolie
 • herstel na ziekte en operatie
 • burnout
 • emotionele kwetsbaarheid
Door de ontspannende, verwarmende en vitale werking betekent het baden in een oliedispersie een ideale balans voor onze alledagstress.

Bodyolie-broes voor bad en douche

Deze broes is geschikt voor ligbad én douche waardoor het nu mogelijk wordt deze vorm van hydrotherapie thuis te doen. Niet nodig om daarna nog de huid in te oliën. 

Etherische olie puur gebruiken

Als enige is de bodyolie-broes in staat om etherische oliën uit de aromatherapie of aromazorg puur te gebruiken, indien er geen sprake is van contraindicaties. Er worden daarbij niet meer dan 10 druppels in de bodyolie-broes gedaan.

Fabrikant
Deze bodyolie-broes komt van Trautwein, fabrikant van specifieke baden voor revalidatie en wellness en is van kunststof. 
Er zijn ook ÖldispersionsBrausen van glas (kwetsbaar); verkrijgbaar bij Jungebad voor 299 euro of bij Wandil voor 200 euro.