Gele klei poeder
200 gram in afsluitbare zak
Natural Heroes
Ingrediënten:
Gele klei - Illite extract uit Frankrijk
Illiet is een natuurlijk verdikkingsmiddel uit mineralen dat ook goede absorberende eigenschappen heeft en ook wel Franse groene klei wordt genoemd. Illite heeft een sterker vermogen om de huid te kalmeren. De klei is rijk aan mineralen, enzymen en sporenelementen.
Meer over klei
Klei staat sinds mensenheugenis bekend als een heilzame substantie. Dieren gebruiken het om wonden, jeuk en huidirritatie te genezen. Hiervoor rollen ze in de modder. Klei geeft een diepe verbondenheid met de aarde. Het werkt reinigend op de huid, maar tast het huidweefsel niet aan. Klei neemt, uitscheiding en geur op en reinigt vieze, stinkende wonden. Ook als ze open zijn. De bacteriën worden door de klei geremd, maar niet gedood. Bacteriën kunnen zich niet vermenigvuldigen in en door klei en worden op die manier onschadelijk gemaakt en afgevoerd. Daarnaast voert klei herstelstoffen aan en bevordert zo de genezing van een wond, infectie of onrustige huid.
De klei heeft zijn specifieke werking door de ionen, elektrisch geladen deeltjes. Deze ionen zuigen de gifstoffen en de zuren vanhet lichaam, door de huid heen, op. Klei kan 50% van zijn volume aan vocht opnemen. Aan de andere kant heeft klei ook de mogelijkheid om de mineralen die het in zich heeft aan de huid en het lichaam af te geven. Er vindt dus een wisselwerking van geven en nemen plaats tussen klei en lichaam. Deze wisselwerking is in principe een zachte, maar het effect kan heftig zijnals er sprake is van veel afvalstoffen. Mogelijke sterke reacties zijn: onrust, moeheid, in slaap vallen, extreme droogheid van de huid.
Toepassingsmogelijkheden:
- bij dieper gelegen ontstekingen brengt de klei ontstekingsvocht en afvalstoffen in beweging, zodat herstel kan optreden
- bij acne en mee-eters zorgt de klei ervoor dat verstopte haarzakjes onder de huid weer open gaan. De huid kan weer ademen.
- bij een vette huid wordt er te veel talg geproduceerd. De gele klei brengt balans in de talgproductie.
- bij een gecombineerde huid verwijder je dode huidcellen door de mild peelende werking van een klei masker
- probeer ook eens een klei pakking - met hulp van
vulsloopje- op littekenweefsel. Het wordt zachter.
- bij de behandeling van steenpuisten breng je ná een klei kompres een beetje Sint Jansolie aan op de omringende huid
- klei kompres op de lever helpt bij ontgiften. Zorg voor warme voeten tijdens deze toepassing
- gewrichtsontstekingen
- ader- en lymfevat aandoeningen
- zwellingen, kneuzingenen botbreuken
- bij chronische pijn bieden warme klei kompressen verlichting
Gebruik:
Vermeng de klei bij voorkeur met bronwater, regenwater of een ander hydrolaat tot de gewenste dikte. Kraanwater bevat in de meeste gevallen te veel chloor. Maak een pasta van klei, door met een houten lepen de klei door het vocht te roeren. Breng de klei pasta rechtstreeks aan op de huid of wond en dek het af met gaas of een kompresdoek. Een klei kompres kan één tot enkele uren blijven zitten. Spoel na afloop af met water en breng eenbeetje neutrale olie of creme aan op de huid.
Contra indicaties:
Leg de klei kompressen niet rechtstreeks op het hart of op de nieren.
Neem geen klei kompres tijdens de menstruatie.
Gebruik geen klei kompres op de maag vlak na een maaltijd. Wel na 1 tot 2 uur na de maaltijd.
Inplantaten als pacemaker, spiraaltje e.d. kunnen door klei beschouwd worden als lichaamsvreemd en een impuls vormen om het lichaam daarvan te zuiveren. Op die plekken dus geen klei aanbrengen.
Bij koorts of ernstige verzwakte conditieook niet met klei werken. Het zou te veel energie ontrekken aan het lichaam.