Heerlijke sokken
Heerlijke sokken
Nooit meer koude voeten! Supersterk, zacht en isolerend
‚ā¨¬†12,50
‚ā¨¬†12,00
Prijs per stuk

Voorraad : 3

Het aantal Sterren dat je voor dit product ontvangt is 2
Aantal: 
Bestellen
 
Organic Alpacawol 40%, Wol 48%, 12% polyamide

In natuurlijke tinten:
Maat 35-38 (één maat): beige, lichtgrijs, lichtbruin 
Maat 39-42 (één maat): lichtgrijs en lichtbruin
Maat 43-46 (één maat): licht- en donkergrijs en donkerbruin; ook een middelgrijze kleur in een robuuste variant!

Een mooi biologische produkt van Rieger Betten Naturwaren uit Görlitz - Duitsland

Meer over Alpacawol
Alpaca wol is afkomstig van de alpaca, familie van de lama.
Alpaca vezels zijn superzacht, sterk en duurzaam. Alpaca wol behoort tot de meest luxe wolsoorten die er bestaan en wordt vergeleken met mohair en kasjmier.
Deze wol lijkt op schapenwol, maar is warmer en bevat van nature geen lanoline waardoor het hypoallergeen is. De fijnheid van de haren zorgt ervoor dat deze wol niet als kriebelwol wordt ervaren.

Alpacawol is van nature lichtgewicht, waterafstotend, brandwerend en warmte regulerend. De wol is uniek vanwege haar semi-holle vezel. Alpaca’s hebben zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld om zichzelf tegen extreme temperaturen in het Andes gebergte te beschermen.  De lichte wol past zich aan de lichaamstemperatuur aan en heeft de unieke eigenschap om je warm te houden in de winter en koel in de zomer.

In de sok die Wikkelfee verkoopt zit naast de alpacawol ook een deel schapenwol en beetje synthetische polyamide om de vormkracht van de sok langer te behouden.

Was-tip: Alpacawol zal net als schapenwol vervilten wanneer het verkeerd gewassen wordt. Was deze sokken daarom ook altijd met de hand met een vloeibaar wolwasmiddel.