Wikkelfee verkoopt verschillende olïen voor massage, bad en oliekompressen

Geen enkele stof kan de natuurlijke bescherming- en mantelfunctie van de menselijke huid zo goed ondersteunen als een goede plantenolie. Als Licht- en Warmtedrager kan deze haar specifieke talent (omdat de huid zeer opname gevoelig is) op deze manier meedelen aan het menselijke lichaam.

Wat zit er in een goede body-olie

 - een basisolie
 - er in getrokken planten (of turfvezel)
 - en soms, maar niet altijd, enkele etherische oliedruppeltje. 
De werking van de massageolie berust dus op de inhoud van de fles.  

Basisolie

De basisolie is afkomstig van vruchten en zaden van struiken, bomen of planten, zoals bijvoorbeeld van de olijfboom, amandelboom, rozenbottelstruik, jojobaboom, kokosboom, zonnebloemen of sesamstruik, vlas (lijnzaad) of koolzaad. 
Zaden zijn kiemen voor de volgende plant of boom, voor de toekomst, voor de volgende generatie. Ze bewaren alle mogelijkheden van de vorige en volgende plant/of boom in zich. Daarom bevatten ze heel veel energie en vitaliteit!

Om olie te vormen heeft een zaad warmte en licht nodig, en dus zon, heel veel zon.
Plantaardige olie is daarom eigenlijk samengebalde zonnewarmte. 

Planten 

Vervolgens kunnen plantendelen zoals bladeren, wortels en bloemen enige tijd in de basisolie gelegd worden en geweekt, dagelijks ritmisch aan het daglicht en weer in het donker weggezet worden, soms een aantal maal schudden, of juist niet.
Het maceraat bevat na een tijd 10% van de in vet oplosbare werkstoffen van de plant en wordt in huidoliën en zalven gebruikt.
Beroemde maceraten zijn Goudsbloemolie, Kamilleolie en St. Jansolie. 

Etherische olie 

Daarnaast kunnen er enkele druppels etherische olie aan toegevoegd worden, die na destillatie van een geurig onderdeel van de plant verkregen worden. Uit dit proces houdt je een prachtig hydrolaat over.
Een entherische olie is een stof die vluchtig (etherisch), noodzakelijk voor de plant (essentieel) en aromatisch is. Soms zit de etherische geur stof in de bloemen, zoals bloemblaadjes van rozen. Soms in de vrucht zoals in de schil van de sinaasappel. Of in zaden, bladeren, stengel, wortel of hout van een boom.
Het doel van deze geuroliën voor de plant zelf is via de geur (via de adem) een sympathische werking te hebben door het aantrekken of aanlokken van insecten, of een antisympathische werking, bv het verdrijven van parasieten. Je zou kunnen zeggen dat de EO (Etherische Olie) het eigen medicament (noodzakelijk) is voor de plant zelf: want het houdt het eigen plantensysteem gezond en op orde. Dat is ook te zien aan de complexe scheikundige inhoudstoffen: antiseptisch, antiviraal, antipijn, antislijm etc.
Deze moleculen bereiken via de geur onze neus, hersenen en het limbische systeem, waarna het de stemmingen beïnvloedt en de lichamelijke processen weer in evenwicht brengt. Een astrale werking op onze vitale levensprocessen.
Voor het destilleren van een paar druppels aromatische olie zijn grote hoeveelheden kruiden, bladeren, vruchten of bloemen nodig. Als voorbeeld: voor het produceren van 1 liter etherische Citroenolie 1500-3000 citroenen, voor 1 liter etherische Lavendelolie 100 kilo bloemen en voor 1 liter etherische Tijmolie maar liefst 400 kilo tijm. 
Aromatische oliën nooit puur gebruiken omdat het brandwonden kan opleveren. 
De AromaBroes van Wikkelfee is exclusief als enige in staat om zonder emulgator de etherische druppel duizendvoudig in badwater te verdelen. Niet meer dan 7 druppels in de AromaBroes voor een bad gebruiken.

De oliën van Wikkelfee zijn altijd op een basisolie van vruchten of zaden als amandel, jojoba, zonnebloem, olijf of lijnzaad gebaseerd, met daaraan enkele etherische oliedruppels toegevoegd. Dus zijn direct te gebruiken op de huid en levert zo vitaliteit. 

Lichterde-oliën zijn allen volgens bijzonder proces bereid: Ze bevatten koudgeperste Olijfolie, koudgeperste zoete Amandelolie, koudgeperste Zonnebloemenolie, koudgeperst Lijnzaadolie ( allen uit gecontroleerde biologische landbouw). In de bijzondere mix worden de specifieke uittreksels van planten genomen. Daaraan worden dan eventuele etherische oliën toegevoegd.

Werking van de Body-oliën

Wie goede vette huidoliën gebruikt krijgt pure warmte cadeau.
Dat voelt behaaglijk, stimuleert ons natuurlijke warmtesysteem en ondersteunt de beschermende functie van onze huid. Body-oliën op je huid betekenen ook een tweede mantel, dat maakt dat je minder prikkelbaar en onrustig bent, je beter kunt ontspannen. 
Voor jong en oud, klein en groot, mannen en vrouwen. 

Gebruik

- voor een oliekompres 
Giet op een kompresdoek een of twee eetlepels olie;
Vouw het doekje in, en leg dit in een plastic zakje of boterhamzakje.
Verwarm dit door op een warme waterzak te leggen, of op een omgekeerde deksel op pan met heet water.
Na verwarmen, haal je het kompres uit het zakje en leg het op de beoogde lichaamsplek.
Dek af met pluk wol of een sterrenkussentje.
Doe hemd of rompertje er overheen, en in de onderbroek.
Omsluit naar behoefte met de wikkel. 

- voor inwrijvingen of massage
Heerlijk om de kracht van de aanrakingen in te zetten. 
Zacht, ontspannend, rustig en met aandacht. 
Voor voeten, onderbenen, handen en armen; buikjes of borstjes; rug en nek; e.d.
Voor jezelf of anderen (partner, kinderen).
Zorgt voor goede plaatselijke doorbloeding, warmte, ontspanning en omhulling in warmte en aandacht.
In de ochtend bij het ontwaken, of in de avond voor de nacht.

- voor bad en douche 
Met behulp van een oliedispersieapparaat zoals de bodyolie-broes kan de olie met het water vermengd worden zonder chemische emulgatoren en detergenten. 
Na de heerlijke oliemantel die je in het bad/douche opdoet, stap je in je badjas het bed in. Je gaat dan als het ware de nacht in met die heerlijke oliemantel om.

Neem verder een kijkje bij Meer over bodyolie-broes.